Honing

Rauwe Honing

De honing die we doorgaans in de supermarkt kopen is verhit waardoor er heel wat voedingstoffen verloren zijn gegaan en hierdoor eigenlijk enkel suiker overblijft. 

Rauwe honing, ook wel bekend als imkerhoning daarentegen is onbewerkt en komt rechtstreeks van de honingraat. Dit type honing is wat zachter van smaak en bevat ook de nodige voedingstoffen. Dus het best kan je honing halen bij de plaatselijke imker.

Onze bijen staan bij ons in de tuin en zijn vrij om te kiezen naar welke bloemen ze vliegen. 
Bloemenhoning komt van nectar uit verschillende bloemen. Elke bloemenhoning is dus verschillend! 
Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen.

De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt er voor dat verschillende bloemenhoning soorten allemaal een andere smaak en andere kleur kunnen hebben!

Goede honing gaat op den duur kristalliseren, wordt ook wel versuikeren genoemd. Dit is een natuurlijk proces en betekent niet dat de imker suiker bij zijn honing heeft toegevoegd. 
Je kan gekristalliseerde honing terug vloeibaar maken door de pot in handwarm water te zetten en even te roeren. Let op dat je de honing niet te warm maakt, hierdoor gaan alle gezonde enzymen verloren. 

Wil je graag honing bij je thee voegen, laat het water dan even afkoelen tot het drinkbaar is. 







Reacties

Populaire posts